Dijital Mamografi
Saygıdeğer Hanımlar:
Dünya meme kanseriyle savaş derneğine göre bir bayanın hiçbir şikayeti olmasa bile 35-40 yaş arasında En az bir defa, 40 yaşından sonra her yıl düzenli olarak mamografi çektirmesi gereklidir. Meme kanseri erken teşhis edildiğinde tedavisi olan bir hastalıktır. Meme kanserinden değil geç kalmaktan korkmalısınız. Amerika’da mamografi çekimleri alışveriş merkezleri ve marketlerde dahi yapılmaktadır.
Unutmayın Erken Teşhis Hayat kurtarır.
Meme kanseri dünya genelinde kanser ölümleri arasında ikinci sırada yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü istatistiklerine göre: sadece bu yıl 1.2 milyondan fazla kişi mamografi taramasından geçirilecektir. Dünya Sağlık Örgütüne göre, Türkiye ‘de her dokuz kadından birinde meme kanserine rastlanıyor. Türkiye’de yılda 6.700 yeni meme kanseri teşhisi konuyor. ‘.900 kadın da meme kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor.
Meme Kanseri Nasıl Gelişir?
Meme kanserinde etkili olan, kadınlık hormonu olarak bilinen östrojendir. Kadınlarda yumurtalıklar, böbrek üstü bezleri ve yağ hücreleri ana östrojen fabrikalarıdır. Eğer vücut östrojeni fazla üretmeye başlarsa kanda hormon düzeyi artar, buda meme kanseri riskini arttırır. Östradiol, östrojenin meme kanseri riskini en çok arttıran şeklidir.
Meme, milyonlarca küçük süt üreten kesecikten oluşmuştur. Süt bu kesecikten süt kanallarına, oradan da meme başına gider. Sütün geçtiği alanlar epitel hücrelerle kaplıdır. Östrojen doğrudan süt üreten kesecik ve süt kanallarındaki alıcılara bağlanarak epitel hücrelerini etkiler. İşte kanserin geliştiği yerde bu süt kanallarıdır.
Östrojen bu hücrelerin daha sık bölünmesine, binlerce yeni hücrenin oluşmasına yol açar. Bu hücreler her bölündüğünde kanserleşmeye yol açacak bir yanlış yapılması riski de bulunmaktadır.
• Çekimler bayan tekniker tarafından yapılmaktadır.
• Çekim süresi yaklaşık 10 dakikadır.
• Çekim otomatik cihazla ağrısız yapılmaktadır.
• İdeal çekim zamanı adet bitiminden 1-2 gün sonradır.